Okradnuté nepozorné ženy, dopravné nehody

14.11.2005 Celý región

Okradnuté nepozorné ženy\r\nPopradskí policajti od včera vyšetrujú krádež peňaženky a osobných dokladov 23 ročnej ženy z Popradu. Jej chvíľkovú nepozornosť v h...
Okradnuté nepozorné ženy
Popradskí policajti od včera vyšetrujú krádež peňaženky a osobných dokladov 23 ročnej ženy z Popradu. Jej chvíľkovú nepozornosť v hypermarkete Tesco v Poprade využil neznámy páchateľ a z vrecka kabáta jej ukradol peňaženku s peniazmi aj s osobnými dokladmi. Krádežou jej bola spôsobená škoda 280, - Sk.

V Popradskom disco bare Galaxy využil chvíľkovú nepozornosť 17-ročnej Popradčanky neznámy páchateľ. Z voľne položenej kabelky položenej pod vetrovkou v boxe jej ukradol mobilný telefón, peniaze aj osobné doklady. Mladej žene bola spôsobená škoda vo výške 13 100, - Sk. Prípad tak isto vyšetrujú Popradskí policajti.

Polícia pripája pre nakupujúcich občanov niekoľko praktických rád.
§ Nenechávajte peňaženku navrchu v kabelke, alebo v nákupnej taške, nenoste ju ani v priehľadných taškách alebo sieťkach. Nevystavujte pri nákupoch zbytočne na obdiv väčšiu finančnú hotovosť či cenné veci.
§ Kabelku noste tesne pri tele s rukou na zapínaní. Menej tým zlodejov provokujete a naviac im sťažíte krádež.
§ Vreckoví zlodeji môžu na vás zaútočiť hlavne tam, kde je veľa ľudí. Vreckári pracujú v skupinách, často pre svoju stratégiu využívajú maloleté deti, lebo tie nie sú trestne zodpovedné.
§ Strata peňazí nie je jediným dôsledkom vašej neopatrnosti, môžete prísť aj o doklady (občiansky preukaz, cestovný pas, kreditné karty a pod. ), či kľúče od bytu, auta a iné cennosti. Nepíšte si heslá a PIN kódy od kariet priamo na karty alebo na lístky priložené ku kartám.
§ Stratu či krádež dokladov nahláste ihneď na polícii na t. č. 158. (Aby Vám šikovný zlodej nestihol vybrať z účtov peniaze alebo inak zneužiť Vaše osobné doklady. )

Ukradnuté umývacie zariadenie
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež umývacieho tlakového zariadenia. Policajti vyšetrovaním zistili, že v noci zo soboty na nedeľu sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do ručnej umyvárne áut v Prešove , ktorá je umiestnená v bývalom objekte kasárni. Odtiaľ ukradol tlakové umývacie zariadenie bez ohrevu vody v hodnote 50 000, - Sk.

Dopravná nehoda s ťažkou ujmou na zdraví
Humenskí policajti vyšetrujú od včera popoludnia dopravnú nehodu, ktorá sa stala na ceste druhej triedy medzi obcami Humenné - Závadka – Brekov.
23-ročná vodička z Poľskej republiky jazdiaca s osobným autom Golf smerom do Humenného nerešpektovala značku „ Stoja, daj prednosť v jazde“ a nedala prednosť 27-ročnému vodičovi Škody 120L, následkom čoho došlo k zrážke. 27-ročný vodič zo Strážskeho utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. Dvaja spolujazdci Poľskej vodičky utrpeli ľahké poranenia. Vodiči nemali požité alkoholické nápoje. Škoda na obidvoch vozidlách je 150 000, - Sk. Vodička, ktorí nehodu zavinila je obvinená z trestného činu ublíženia na zdraví a je stíhaná na slobode.

Dopravné nehody
Za včerajší deň bolo na cestách v Prešovskom kraji spôsobených 9 dopravných nehôd. Pri nich 1 osoba bola ťažko zranená a 2 ľahko.
Hmotné škody boli odhadnuté na 815 500, - Sk.
 

Vyberte región

mark